Det lönar sig att kämpa

Dagens seriösa träning gick riktigt bra! 🙂 Mest nöjd är jag med Rally, även om Dee också var duktig större delen av tiden. Vi körde igenom programmen till musik 2 gånger, både först & sist på träningen. Vissa bitar gick bättre första gången, & andra saker gick bättre andra gången, med båda hundarna.

Rally var som vanligt astaggad & gav allt, haha, vad fasen har hänt med henne?! 😛 Jag älskar hennes ”förvandling”, men det är ovant. Jag tänker på alla problem jag har haft med henne & hur nära jag har varit på att ge upp. Nu är allt slit värt det, varenda liten bråkdels sekund av frustration, ledsenhet, ilska & hopplöshet, utan alla dessa motgångar så hade vi inte hittat varandra så bra som vi nu har gjort. Det finns liksom ingen enkel väg, utan man får kriga sig fram. Jag kan verkligen inte förstå det, jag har lyckats få Rally till den drömhunden jag drömde om att få en lundehund till. 😀 *Lycka*

Rally's nya trick!

Rally’s nya trick!

Lilla vilda Dee då? Jo, hon var riktigt fin stundtals, men vissa stunder så tappade hon fokus helt. Jag är dock nöjd med henne ändå, för som jag har skrivit tidigare, hon är fortfarande väldigt ung & behöver tid. Så jag måste liksom bromsa mig själv emellanåt & påminna mig om hennes ålder & kunskaper.
Idag fick hon för första gången träna lydnadens ruta. Jag tror att hon kommer att tycka om det momentet eftersom det innebär lite fart. 😉 Java älskade det. 🙂 Och ibland behöver man göra nånting som skiljer sig lite från allt det andra man tränar.

20150729_134925

Mina tävlingsplaner med Dee har däremot skitit sig lite, för Linköping kommer att ändra datum för freestyleklass 1, så den tävlingen kommer att gå senare än planerat. Så med största säkerhet kommer vi inte att åka dit då, det beror lite på hur många starter i klass 1 som Dee behöver för att få 3 stycken uppflyttningar & titeln FD1. Hon kommer att hinna starta 5 gånger innan Linköping har sin, så förhoppningsvis behöver jag inte åka dit.

När det gäller Rally & tävlingar så kommer hon att göra dubbla freestylestarter i Kungsör den 29 Augusti, sen kommer hon inte att starta mer detta år. För i Oktober väntas hon löpa & då blir det parning & sen förhoppningsvis ett gäng puppisar! Låt oss bara hoppas att det tar sig denna gång.

Exakt vad som väntar imorrn vet jag inte, jag har ingenting planerat mer än att grabbarna labrador ska åka hem på kvällen. Och även fredagen är oplanerad, bortsett från att jag ska packa in grejer i bilen så att allt är klart för avfärd natten till lördag. För då blir det lundehundsspecial i Tidaholm! 😀 Men det är det väl ingen som har missat? 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *