Så jävla bra!!

Åter igen är jag helt lyrisk över hur bra hundarna gick när jag tränade! Ändå var vi UTE & tillsammans med deras lekkompisar! Eller ja, Dee’s lekkompisar. 😉

I början var Dee lite ofokuserad & tittade väldigt mycket på dem andra hundarna, men jag lyckades bryta henne & när hon insåg att jag hade en tennisboll så blev den mer värd än kompisarna, iaf just då. Jag har ju haft svårt med att bygga upp värde för saker, som t.ex. tennisbollar, men nu verkar det har släppt. Vi tränade mest freestyle, men även lite lydnad, som skick till konen & ingångar till fotgåendet. Jag bör ta tag i själv fotgåendet nu när hon kan ingången, men jag vet inte riktigt hur jag ska göra. 😛 Jag har fått en del tips om att gå baklänges, men JAG har så svårt för att riktigt tro på den metoden. Så jag söker nog nånting annat. Får försöka tänka tillbaka till när jag lärde Java det, men det är så längesen.

Även Rally skötte sig super idag! Vi tränade programdelar med fokus på början & så nötte vi ”zack” en hel del. Hon är jätteduktig att svänga runt åt ena hållet, medan det andra är väldigt mycket svårare. Sen fick hon träna på ”sunshine” en hel del & hon verkar älska det tricket. 😛 Haha. Och åter igen så var det en extremt taggad Rally jag tränade med, & jösses vad mycket jag njuter då! 😀

Jag kan knappt tro att det är sant, jag minns hur svårmotiverad Rally var när hon var liten, & Nathalie sa ”kan man träna en sån hund så kan man träna allt”. Och nu kan jag träna henne utan problem!! 😀 😀 😀 Fattar ni hur stort det är för mig? Att ha en lundehund som stundtals är lika taggad som en bc. Det är så jävla häftigt, så ni anar inte.
Och så har vi vilddjuret Dee, som jag också har haft stora problem med att träna. Omedvetet så jämförde jag henne med Java i början & det tog lång tid för mig att kunna ändra på mig & förstå vad som var bäst för henne. Och som jag skrev tidigare, jag har fått kämpa för att få upp ett föremålsintresse, men det är helt klart värt det. 🙂

20150727_143352

Om en liten stund kommer grabbarna labrador hit & ska stanna här några dygn. Jag hoppas att dem inte ska vara alltför vilda för nu är både jag & mina tjejer trötta. 😛 (Tänker mest på Rally.) Imorrn blir det en promenad med morsan & alla hundarna innan vi drar hem till min lillebrorsa & Loppis för att fixa & äta tacos. 🙂 Onsdag väntar seriös freestyle- & lydnadsträning i hallen, & det är så långt jag har kommit i planeringen. Hur torsdagen ser ut får vi se, allt kan hända. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *