Träning, promenad & planerad resa

Igår kväll åkte ju jag & Loppis till hallen med hundarna för att träna. Jag & Dee körde igenom vårt freestyleprogram & hon kunde inte ”spinn”. Det var som att hon aldrig hade hört det ordet förut…Och jag har ganska mycket ”spinn” i vårt program, så det gick inte så bra. 🙁 Men genrepet ska gå dåligt säger dem, så jag får väl förlita mig på det. 😛

Efter fs-programmet så körde vi agility! 🙂 Rally var astaggad & har nog aldrig i vuxen ålder sprungit så fort på en agilityplan. <3 Så jag fick en idé om hur jag ska köra henne för att öka farten. Vårt största problem är dock slalom, för där går det många sekunder, men jag tänkte träna upp farten på övriga hinder först & ta slalom om en stund. Och jobba asmycket med MOTIVATION!!

Dee däremot fick köra 8 pinnars slalom & vi har bara några enstaka bågar kvar. Hon har en jävla fart & börjar verkligen fatta vad det går ut på. Detta är dock inte hennes favorithinder, så hon springer hellre & tar en tunnel. 😛 Haha. På fartbanan gick det galet snabbt, tur att jag kunde gena på flera ställen, annars hade jag inte haft en chans. 😉

Loppis fick också testa att köra båda hundarna & med Rally gick det bäst. Men Loppis sprang inte på lika snabbt som mig, så Rally sänkte farten direkt, med andra ord betyder det att jag MÅSTE springa snabbare framöver! Loppis har ju aldrig tränat hund såhär förut, men hon tyckte att det var roligt, men väldigt svårt. Och ja, det är svårt, även om det kan se lekande lätt ut.

Idag har jag shoppat ett par hundträningsbyxor på Hööks rea. 😀 SÅ nu ÄNTLIGEN har jag ett par såna, gissa om jag kommer att slita ut dem. 😛 Haha.

Efter det så åkte jag & Malin ut till Skutberget där vi gick med hundarna. Vi båda hade dock lite för mycket kläder på oss, så det blev varmt. 😛 Hundarna fick även träna lite balans på ett hinder som fanns längs vägen. Perfekt när man kan kombinera promenaderna med lite hjärngympa! 😀 Vi avslutade promenaden med en glass, vilket var helt underbart.

150710 1507101 1507102

Ikväll ska vi lägga oss tidigt eftersom vi ska upp tidigt imorrn & åka till Linköping för att tävla freestyle! 😀 Så det som återstår idag är att packa, ska försöka att inte ta med mig för mycket grejer, men det är fan lätt gjort. 😛 Haha.

Jag & Em är ju lite spontana av oss & nu har vi bestämt oss för att åka till Gotland i år igen! 😀 Vi var ju där förra året & det var en minnesvärd tripp. Då hade vi 4 hundar med oss, varav 2 nyopererade, så förutsättningarna var inte dem bästa. Nu åker vi med 6 hundar – alla friska! 😀 Så förhoppningsvis kan vi röra lite mer på oss än sist.
Ska även passa på att träffa Lisa när vi är där! Hon ska få visa oss lite olika ställen där man kan gå & sådär. Har velat träffa henne länge, så det känns så jäkla skoj att det äntligen ska bli av! Jag älskar att träffa Facebook-vänner som man har ”känt” länge på riktigt, speciellt när man har gemensamma intressen (läs: hundnördar). 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *