Funderingar kring skendräktighet/dräktighet – råd?

2 timmars träning i inomhushallen har det blivit idag. Vi började med agility där vi mest fokuserade på slalom – med bågar. Det gick sådär, inget superpass, men visst kunde det ha gått sämre. Sen körde vi korta stationer med hopp & tunnel, Dee var överallt & Rally var långt efter.

Andra timmen så blev det freestyle. Jag började med att köra igenom programmen med BÅDA hundarna. Rally var seg & jag höll på att tappa tålamodet flera gånger, men lyckades bita ihop hela tiden. Dee chansade på ALLT hon kan! Hon lyssnade inte mycket på vad jag sa, men gjorde ändå andra saker. Låten kändes bra till henne, programmet kan jag inte säga jättemycket om eftersom hon inte gjorde det hon skulle när hon skulle. 😛 Men hon var rolig att köra med, jag tror att hon kommer att bli en superhund när hon har lärt sig att lyssna & fokusera! 😉 Och ja, Rally är också en superhund, men idag var hon inte på rätt humör & därför fick jag inte den rätta känslan.

Efter träningen så åkte vi hem & bytte om, hämtade upp Malin, för att sedan möta Elina på Skutberget. Vi gick 3,5 km där med alla hundarna kopplade. Det var jättemysigt, trots att det regnade. Men okej, det hade varit ännu bättre med en regnjacka & regntäcken på hundarna. 😛

150528

Jag tänker oerhört mycket på detta med Rally’s valpar. Jag är inte helt övertygad om att hon inte är dräktig. :/ Man såg ingenting på ultraljudet, men tänk om det var för tidigt? Tänk om det är så att hon parades på en dag (som jag vet & jag är 100% säker på vilka dagar), men äggen kanske inte befruktades på en gång? Är det inte så att spermier kan leva kvar i upp till 1 vecka? Och det har ju hänt många gånger tidigare att tikar sett tomma ut på ultraljud & sen har det visat sig att dem är dräktiga ändå. Så det vore ju inte första gången isf.

Varför tvekar jag då? Jo, dem senaste 3 mornarna har Rally spytt galla & inte velat äta nånting. Och hon fortsätter att vara mer kelig mot mig (& andra som hon känner väl) & grinig mot framför allt Bira. Hon leker ingenting med Dee, & det brukar hon göra annars.

Visst, hon KAN vara skendräktig, men kräkningarna? Hon har varit lite skendräktig en gång tidigare, då fick hon mjölk i pupparna & var lite slöare än vanligt, men konstigare än så var hon inte. Kan dem spy av skendräktighet också?

Jag vill bara veta hur jag ska tänka med henne. Jag kan ta att hon inte är dräktig, så skulle hon bara vara skendräktig så ska man ju minska maten & öka motionen för att det ska gå över snabbare. Skulle hon däremot vara dräktig på riktigt så behöver hon ju verkligen maten.

Så det är jättesvårt just nu. Ni som läser, har ni någon erfarenhet av sånt här? Vad skulle ni ha tänkt & gjort om det var eran hund?

One thought on “Funderingar kring skendräktighet/dräktighet – råd?

  1. Min första tanke var att hon var dräktig, tycker jag ser det lite på kroppen så jag blev chockad över att hon inte var dräktig. Tycker du ska kolla upp det igen:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *