Shit, vilken utmaning!

Igår kväll åkte vi ju ut till fåren & vallade igen, något som är oerhört svårt, på många sätt. Dee åt massa bajs första vändan, sen blev hon bättre & bättre, precis som förra gången. Så det är nog så hon funkar, iaf just nu.

150520 1505201 1505202 1505203 DSC_0353

Förutom allt det vanliga svåra med vallningen, hålla koll på & läsa av både hunden & alla fåren, samt planera din egen väg o.s.v., så brottas jag med ångesten. Jag är så oerhört rädd för att göra fel & känner sån stor press på mig själv av den anledningen, att jag får svårt att vara naturlig & bara känna av så bra som jag vet att jag kan göra. Så nog är det en utmaning alltid! Men instruktören jag går hos är jättebra, så även om det skulle bli så illa att jag bara bryter ihop så tror jag inte att det gör nåt.
Jag har ju mina senaste erfarenheter av vallningen, sista gången som jag vallade med Java, shit, vilken katastrof det var då & en tid efter. Skitsnack & smutskastning över nätet & gud vet allt. Nej, det är verkligen ingenting jag vill vara med om igen.

Under förmiddagen idag så träffades jag, Malin & Bea & tränade lite med hundarna på en parkering. Och eftersom vi var på asfalt så blev det inga fartmoment eller hopp för nån av mina tjejer. Båda skötte sig fint, inte världens bästa fokus, men jag är ändå nöjd. 🙂 Vi MÅSTE bli bättre på att träna utomhus, eller ja, JAG måste bli bättre på det, mina tjejer tackar nog inte nej till det (förutom Rally om det regnar).

Det blir nog en promenad lite senare, behöver det känner jag. I övrigt längtar jag mest till måndag då jag får svar på om Rally är dräktig eller inte. Tänk att tiden ska gå så förbannat sakta! 😛

4 thoughts on “Shit, vilken utmaning!

  1. Jag kan verkligen tänka mig att det är svårt! Skönt att det går bättre och bättre. Ni ser i alla fall väldigt vallnings-proffsiga ut på bilderna 🙂

  2. Det är bra att du får hjälp så ni fixar det rätt från början. Jag har tänkt på den där insidenten som hände och jag tycker inte du ska ta det så hårt. Man har ett ansvar som fårägare att vara med om man är osäker på ett ekipage. Fast du berättade ju att hon var het på får och det var ett tag sedan. ALLA är också nybörjare Alla gör fel!

    • Jo, jag vet, men jag kan ändå inte släppa det än. Det kommer nog bara jag blir lite ”varm i kläderna” där jag är nu. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *