Dee får högsta betyg idag!

150418

Idag blev det en ensam koppelpromenad med mina fina tjejer i det fina vädret. 😉 Jag är väldigt omotiverad idag till att gå nånstans själv, så promenaden blev inte jättelång. Men så är det ibland.

På vägen hem så mötte vi en gammal tant som kom gående med sin rullator & hon stannade & frågade om hon fick klappa hundarna. Jag sa givetvis ja (eftersom jag vet att dem är snälla & Dee blir sååå himla glad när hon får hälsa på nån), men var beredd ifall Dee skulle försöka hoppa på henne, något vi har jobbat stenhårt med! Dee började vifta på svansen direkt hon insåg att hon skulle få hälsa på tanten, gick fram till henne & satte sig där jättesnällt! :O Efter några sekunder så la hon huvudet mot tantens ben & hon blev så rörd att hon nästan började gråta. Hon sa att hon älskade djur, men kunde tyvärr inte ha något själv längre. Sen tackade hon så mycket för att hon fick hälsa på dem (eller ja, på Dee, för Rally var totalt ointresserad & lite för liten för att tanten skulle nå henne), & så skildes vi åt.
Behöver jag ens nämna hur STOLT jag är över Dee som skötte sig exemplariskt?! Vi har, ärligt talat, en bra bit kvar på ”det-är-förbjudet-att-hoppa-på-folk”-träningen, men nu känner jag mig genast mer sporrad att fortsätta, för det ger ju uppenbarligen resultat! 😀 Kanske kan ännu en av mina drömmar gå i uppfyllelse? Kanske kan Dee så småningom komma såpass långt att vi kan göra nånting riktigt roligt? Det får tiden avgöra, jag ser helt klart hopp iaf!

1504181

Igår gick ju jag & Malin en långis med hundarna på Sörmon, & här kommer några bilder från den turen:

150417 1504171 1504172 1504173 1504174

Sist jag träffade delar av familjen Karlstam så var ju även Carina & Clara med. Kristina (& Hanna?) filmade små snuttar & satte ihop en liten film. 🙂 Jag har tänkt att dela den flera gånger, men lik förbannat glömt det varje gång. 😛 Men NU kommer filmen, en film som ger mig så go känsla inombords, för det är verkligen livskvalité!


(Klicka här för att komma till Kristinas blogg.)

2 thoughts on “Dee får högsta betyg idag!

  1. Hej!!!
    Har 2 st blandrastjejer shihtzu/Lhasa apsoo och shihtzu/bichon havanaisse. Läste på din blogg på andra sodan att din ena hund klarat att hålla sig rent galant vid löp men den andra hade väl inte haft något blod vid första löpet som jag förstod det. Hur gick det med det sen?? Jag har nämligen lite samma bekymmer. Min ena tik(Selma) är jätteduktig och tvättar sig väldigt noga. Ibland lite för mycket nästan medans den andra har lite ”missbildad”(tur hon inte kan läsa

    • Enda sättet att se när Rally löper (förutom att vulvan blir svullen) är att sätta på henne tikskyddet så att hon inte kan tvätta sig, för hon är så himla renlig av sig! Jag minns inte när hon tystlöpte (utan blod), men nu löper hon som vanligt.

      Vad det ungefär vad du ville veta, eller missförstod jag dig helt? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *