Woop woop, Rally löper, woop woop

😀 Igår kväll innan vi gick & la oss så satte jag på henne tikskyddet & imorse när jag tog av det så kunde jag se bloddroppar på trosskyddet. Har nog aldrig blivit så glad över att se det förut. 😉 Haha.

Så jag ringde till djursjukhuset & bokade en tid för progesterontest & det blir på måndag nästa vecka. Svaret dröjer ytterligare en dag, så på tisdag får jag förhoppningsvis veta när vår resa till Klövsjö blir av. Jag hoppas (& tror) att den blir i slutet av nästa vecka, möjligtvis början på veckan efter. Bara den blir av innan 1:a Maj så är alla inblandade gladast. 😉 Men skulle rätt dag vara just 1:a Maj så kommer vi ju givetvis att åka då ändå, men det skulle som sagt vara bäst om den blir av innan.

Om en liten liten stund så ska Eyvind ögonlysas! Vi är alla nervösa inför hans resultat. Vad gör jag om det visar sig att han har något fel? Jag räknar kallt med att allt ska se bra ut, men tänk om det inte gör det. Nej, nu ska vi inte tänka så, det kommer att se bra ut, det måste det göra.

När det gäller parningen så har jag fått tips om att ha en reservhane ifall inte Rally & Eyvind får till det (det är ju trots allt första gången för dem båda), men nej, jag vill inte ha nån annan hane. 😛 Så skulle det vara så tråkigt att dem inte paras så får vi bita ihop till nästa löp & göra ett nytt försök då. Och då kommer jag att välja ut en reservhane. Detta säger jag iaf nu, vi får se om jag är av samma åsikt när det är dags. 😛 Haha. Har ett par hanar som jag ska kolla upp hur dem ligger till släktmässigt, när det kommer till undersökningar så kan jag ju bara glömma att hitta nån mer hane som är röntgad osv. Så håll tummarna för att det blir minst en parning mellan Rally & Eyvind!!

150414

Som ni märker så är hela mitt huvud fullt av tankar kring det som komma skall, men det betyder inte att vi inte gör nånting annat. Idag har vi gått en promenad med Carina & Clara, & lilla Dee skitade ner sig ordentligt kan jag lova! 😛 Haha, hon badade i några olika bäckar, något hon tyckte var ashäftigt! Haha! Så uttrycket ”en skitig hund är en lycklig hund” passade även in idag. För lycklig var hon, jösses. 🙂

Imorrn på dagen så väntar en timmes lydnadskurs för mig & Dee. Jag har inte tränat sådär jättemycket inför det, men det är för att jag behöver HJÄLP! Det spelar ingen roll hur jag än gör, jag får det inte att funka. Antingen är det jag eller också är det bc’n som är trög i skallen, ska vi slå vad om vem? 😛 *asg* Löptikarna (Rally & Bira) får snällt stanna hemma då eftersom även morsan & Farro ska med, & det känns bara elakt mot dem att ”locka” Farro med löptikar som han ändå inte får göra det han vill med. Plus att dem har det säkert bättre hemma än i bilen.

12 thoughts on “Woop woop, Rally löper, woop woop

   • Ja juste jag tänkte inte på att ni hade så få men samtidigt blir det ju fel någonstans om man måste para för parandets skull. Hoppas det blir valpar nu!

    • Ja, man får kombinera dem så mycket som möjligt. Det är inte helt lätt att hitta bra hundar som inte är för nära släkt med varann, så jag hoppas så himla mycket på Rally & Eyvind!

   • Lundehundar är inte alltid så lätta att para, att ha en hane i reserv, gärna en som parat förut, är ett råd som jag ångrar att jag inte tog bättre fasta på när min tik Ådi skulle paras. Oavsett hur du väljer att göra så önskar jag dig stort lycka till! 🙂

  • Ja, det gör man i flera raser. Jag hoppas bara att valparna inte får det. När det gäller Rally så har hon UA på ena armbågen & grad 1 på den andra, så veterinärerna tror att hon har fått en smäll när hon var liten, & att det är därför hon har fått grad 1 på den ena. Så jag hoppas att det stämmer, för isf är det ju ingenting som kommer att gå vidare. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *