Fysisk & mental träning idag

När det kommer till att verkligen motionera så är nog Rally en av dem slöaste hundar som finns! 😛 För minsta jobbigt det blir för henne så lägger hon in den berömda lundehundsbromsen (eller fyrfotabromsen för den som inte känner till lundehundsbromsen)! Då tar det liksom tvärstopp.

Detta hände idag när vi åkte inlines, så jag & Malin valde att testa på ett nytt sätt, & det visade sig funka perfekt! 😀 Istället för att jag skulle åka inlines med 3 hundar, varav 2 stycken drar framåt & ska samtidigt leka med varandra, & 1 lägger in bromsen, så tog Malin hand om Rally. Hon åkte kickboard med Algot springande bredvid/framför & efter mycket övertalning, mycket beröm & lite godis så sprang även Rally FRAMFÖR kickboarden!! Det gott folk har ALDRIG hänt förut! Det räcker liksom med att man går en powerwalk så lägger Rally in bromsen om hon inte får nosa & kissa hur mycket hon vill. Så jag måste berömma Malin som gjorde ett fantastiskt jobb med henne! Nästa gång kanske vi även kan försöka filma det lite?

150408 1504081

Trots att inte turen blev så lång så fick tjejerna lite blötmat när vi kom hem, vilket var mycket uppskattat! Sen sov vi alla i sängen nån timme, jag tror fasen att jag var lika trött som hundarna. 😛 Haha.

Med undantag för rastning & en sväng till djursjukhuset (för att köpa mat till Dee) så har alla tjejerna sovit hela dagen. Det tar på krafterna, både fysiskt & mentalt att springa kontrollerat. Men skoj är det, & ännu bättre kommer det att bli när Rally har lagt ur handbromsen för gott. 😉 (Om det nu lär ske nån gång.)

Om några timmar väntar lydnadskurs med Dee. Vi har faktiskt tränat på läxorna sen sist, men kanske inte kommit lika långt som alla andra. Dee har ju väldigt svårt för att lära sig ord, så det tar väldigt lååång tid att träna in ett nytt kommando. Så nej, hon är inte lika lättränad som dem flesta bc’s, men hon har andra styrkor istället. 🙂 Och visst är det frustrerande ibland, men ärligt talat, hur roligt vore det om alla fungerar likadan?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *