Tips tack! Och agilityträning ;)

Idag har vi varit igång! Efter min terapi blev det en timme i skogen med alla hundarna & ALLA skötte sig super! 😀 T.o.m. Bira, som har varit ganska jobbig den senaste tiden, skötte sig mycket bra. Och vi har även haft strålande sol hela dagen, så vårkänslorna fanns verkligen där, & det gjorde ju allting ännu bättre.

Direkt efter promenaden blev det agilityträning på klubben. Jag testade kaninskinnet på Rally, men hon var inte jätteimponerad om jag uttrycker det så…Hon kampade lite i början med den, sen dissade hon den totalt. 🙁 Tänk att det ska vara så svårt att få henne att kampa med nånting. Så nu funderar jag på om jag kan komma på något annat att testa? Det finns ju några till olika skinn & pälsar som man kan testa, men jag är ju som bekant inte gjord av pengar & såna kostar en del. Hade jag haft bra med pengar så hade jag beställt en av varje & testat, men nu är det ju tyvärr inte så lätt.
Är det nån som läser som har tips på vad som kan få en oerhört svårkampad hund att börja kampa & tända på leksak så dela mer än gärna med er!

150309

Rally skötte sig faktiskt ganska bra på träningen. Slalom kändes bättre än sist & en rak bara på 4 hinder funkade kanon. 🙂 Hon fick även testa långhoppet för första gången & inga problem sa Rally. 😀 När vi skulle träna lite svängar så ville hon inte riktigt, hon nästan gick & var inte alls motiverad (kan bero på promenaden innan, det blöta underlaget eller en dålig dag), så jag gav upp där, belönade när hon gjorde övningen & körde den inget mer sen. Det är liksom ingen idé att försöka tvinga henne, för då blir hon bara tvär.

1503091

Dee var duktig på agilityn! 🙂 För hennes del är det jättebra att hon får gå en långis innan, för då kan hon koncentrera sig lite bättre. Hon fick köra en sväng (för första gången) & sen den raka korta banan. Hon hade bättre fokus på den raka banan, jag var beredd att hon skulle springa bredvid (som hon nästan alltid gör), men nejdå, hon tog hindret så fint så. 🙂

1503092 1503093

Nu är vi alla lite trötta, tjejerna sover & jag sitter här & tar igen mig. Känns som att det blir en tidig kväll ikväll, så att vi alla är utvilade till morgondagens långis i skogen som jag ser fram emot så himla mycket! Dee’s nya polare Lilleman kommer förmodligen & hon kan verkligen behöva få röja runt så som bara dem två kan. 😉

8 thoughts on “Tips tack! Och agilityträning ;)

  1. Jag skulle fokusera på att hitta rätt belöning istället för att fundera på hur jag skulle få henne att kampa. alvin gillar godis belöning kamp och lek, men det är när vi kör externbelöning han blir fokuserad från början. Går just nu kurs för Eva bodfält education med Carina Persson som instruktör. De är jätte bra på belöningstekniker. Rekomenderar varmt att läsa kontaktkontraktet finns jättebra belönings tips:)

    • Ja, det är ju det jag gör, försöker att hitta en leksak som hon gillar såpass mycket att hon vill kampa med den. 😉 Vissa saker (som ökad fart på agilitybanan) kan vara riktigt svåra att få till utan kampen.

  2. Kanske satsa på jakt istället för kamp? Jag har en klubbkompis som tränar agility med en västgötaspets och en border terrier, och de är inte så väldigt kampglada. Men de gillar godis, så hon har som en liten plånbok med dragkedja där hon lägger i godis. Sedan kan hon kasta plånboken framåt för att hjälpa farten, och antingen springa med hunden fram till plånboken eller så hämtar de den. 🙂 Jag håller med Malin ovan om att det kanske inte är så bra att försöka få upp kamp om Rally inte gillar det, då kanske hon tycker att träningen är tråkig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *