Äcklig & duktig hund

Låt oss börja med den äckliga delen. 😉

Vi var ute & gick i skogen tillsammans med Carina & Clara samt Malin & Algot. Dee & Clara sprang som galningar större delen av tiden, & emellanåt hängde Algot på. Rally hade fullt fokus på att hoppa upp på stenar, stubbar, träd osv. för at få godis. 😛 Rally lyckades på nåt mystiskt sätt hålla sig ren hela tiden, inte en enda fläck med lera. Dee däremot hade nästan tagit ett lerbad…Men det är som jag brukar säga; En skitig hund är en lycklig hund!

150303

När vi var nästan framme vid bron där vi skulle koppla dem så hittade dem nåt att äta. Carina & jag skyndade oss fram & insåg snabbt att det var MÄNNISKOBAJS!! Rally tog den långa korven & sprang iväg. Carina fick tag i Clara & jag fick tag i Dee, men den lilla räven, nej, henne fick jag jaga en stund innan jag lyckades byta bajset mot godis. Så jäkla äckligt!!

Direkt vi kom hem så fick Dee en dusch & sen väntade tandbortsning med minttandkräm för båda tjejerna. Ingen av dem uppskattade tandbortsningen, men det fanns liksom inget att välja på. Fy fan vad vidrigt det luktade!

Det är en sak att duscha hunden för att den har sprungit & lekt i leran. Och en hel annan sak att behöva borsta tänderna på den för att den har ätit bajs!

Nu försöker vi att radera det där & fokusera på den duktiga sidan min lilla räv har. 😉

Vi tränade slalom här hemma (ute) tidigare idag & hon klarade av 4 pinnar på rak linje!! 😀 Alltså så som dem ska stå. Hon är inte särskilt snabb, men vi tränar fart när hon är säker på vad hon ska göra. Det finns hopp inför hennes agilitykarriär! (Beroende på om hon blir small eller medium när hon mäts om drygt 2 veckor.)

Jag funderar mycket på olika tävlingar & om jag skulle åka på alla som jag vill åka på som är någorlunda i närheten så kommer STARTAVGIFTERNA att hamna på 3 510:-, sen tillkommer ju bensin & eventuella övernattningar. Visst är det mycket pengar, men jag trodde ärligt talat att det skulle bli mer. Jag är långt ifrån säker på att jag kommer att åka på alla dessa tävlingarna, just p.g.a min ekonomi, men vi får se.

Nej, dags att ta en kort promenad till tvättstugan & kolla om det finns nån tvättid ledig snart, jag behöver verkligen tvätta. Eller om jag gör det en annan gång? 😛 Haha, nej, nog för att det är tråkigt, men det är bara att dra sig iväg.

4 thoughts on “Äcklig & duktig hund

  1. Alltså, vad är det med bajs som ingen hund verkar kunna motstå.. Fy så vidrigt!!
    När Dipp gör det och vi man borsta tänderna på henne så får vi bara borsta på sidorna, inte tuggytan, det går bara inte att bända upp käkarna på henne.

    Men bortsett från när de äter bajs, hur ofta borstar du tänderna på dina vilddjur? Jag borstar troligen för sällan – vet inte hur ofta man ska göra det

    • Det sägs ju att man bör göra det varje dag eller iaf några gånger i veckan. Men jag gör det mer vid behov. Jag kollar tänderna med jämna mellanrum & när dem börjar få tandsten så är det bara att sätta igång. 😉

  2. Hoppas ingen av hundarna fick i sig människo bajset. Vet att Sören blev jättesjuk efter han fick i sig det. Människobajs är så himla vanligt märker jag så egentligen borde människorna ta med sig bajspåsar ut om de promt måste bajsa i naturen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *