Premiär för balanskudden

Shit, haha, det var MÅNGA textfel i gårdagens inlägg! Man kan ju tro att jag var påverkad av nånting. 😛 Men vad jag vet så var jag inte det, haha.

Idag var vi ute i skogen i cirka 2 timmar & alla hundarna njöt lika mycket som vi tvåbeningar gjorde. Detta var 3:e gången som vi gick med Bea & hennes stora hundar Ludde & Lilleman, & idag var första gången som Dee vågade leka med dem! 😀 Hon & Lilleman hade hur roligt som helst, det skiljer ju bara 11 dagar i ålder på dem, så dem passar verkligen ihop. Jag blev så oerhört stolt över min lilla tjej som gör såna framsteg, för stora hundar är ju läskiga enligt henne. Men förhoppningsvis kan hon jobba bort den osäkerheten genom att träffa & umgås med snälla stora hundar.

150217
(Dee & Lilleman)

Nu tänker ni; men är inte Bira snäll? Och jo, hon är snäll, men VÄLDIGT HÅRDHÄNT & det skrämmer Dee. Dem är liksom inte alls överens om hur man leker, men jag hoppas att det ska komma. Hade Bira på nåt sätt varit elak så hade jag inte fortsatt att ha henne på dagarna.

Nu har vi precis avslutat ett litet träningspass inomhus med balanskudden som jag köpte igår. Rally kan ju det där med att stå med framtassarna på saker, men att få upp baktassarna, nej, det är en helt annan historia. Jag försöker att få henne att förstå, men det är allt annat än lätt. Och då vill jag liksom hjälpa henne lite genom att placera baktassarna på kudden, men då blir hon istället osäker & vill inte vara med längre (så blir hon ALLTID när man försöker rätta henne). Så här har vi verkligen nåt att jobba med!

1502171

Dee har aldrig jobbat med tassarna på nåt sätt, så allt blev väldigt nytt för henne. Men hon jobbade på bra, hon kom fram till att om hon stod med minst en tass på kudden så kom klicket & belöningen. 🙂 Jag kräver mindre av henne eftersom hon som sagt aldrig har jobbat på det här sättet förut. Så vi kör med babysteps.

Imorrn tänkte jag försöka träna UTOMHUS på dagen, för på eftermiddagen ska jag hem till morsan & äta. Och när jag sen kommer hem på kvällen så är det bra om tjejerna är trötta, för då lär jag vara det! 😛 Haha.

I slutet av denna veckan så skulle Ida & Gryla ha kommit hit på besök, men hon var tvungen att ställa in det. 🙁 Riktigt tråkigt, men så är det ibland. Vi får hoppas att vi får ihop en träff snart ändå.
Så det är ganska planlöst resten av veckan, jag har tänkt att försöka ta mig till stan nån dag snart & köpa en kalender till hundarna, så att jag kan börja anteckna & planera alla aktiviteter. Den jag fick från Royal Canin var tyvärr inge bra & då blir det så att jag inte använder den alls. Så en ny kalender vore fint! Nån som vill följa med på stadspromenad?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *