Dee-Dee’s egenskaper

Lösning på problemet att inte kunna lämna Dee ensam p.g.a risk för brand = dra ur propparna i proppskåpet som går till spisen. Tack för tipsen jag fick! (Kommer säkert att svära högt över det nästa gång jag ska använda spisen & har glömt bort det, haha.)

Dagens långis blev i en (för oss) ny skog tillsammans med Carina, Malin & Bea, & alla hundarna såklart! 😉 Sammanlagt 8 stycken hundar i olika storlekar, & några hade aldrig träffat varandra förut, men inga problem nånstans.

150209
Foto: Malin Söderberg (2 av småhundar saknas på bilden.)

Vi pratade om lite av varje som har med hund att göra, bland annat valpar & deras selektiva hörsel. 😛 Bea har ju också en valp, även om han nästan är lika stor som Bira, haha. Det är han ni ser längst ut till vänster på bilden. Han fick springa med lina på sig & egentligen så skulle Dee också behöva det, för hon lyssnar inte så bra hon heller. *Mutter* När jag hade haft henne hemma i ett par veckor så frågade en kompis om hon var döv, så ni kan ju tänka er vilket klass det är på ”lydigheten”. 😉 Ibland går det alla tiders, men så kommer dem där stunderna när det är som att prata med en vägg. I början kunde hon väl ”skylla på” språket, men efter att ha bott här i lite mer än 2 månader så känns det som att hon BORDE förstå svenskan vid det här laget.

Jag & Carina pratar ofta om hur olik en bc hon faktiskt är. Nu vet jag att även bc’s är individer, men hon & Java är inte ett dugg lika! Java ville alltid vara nära, även när man var ute så höll hon sig nära, & hon kom direkt man ropade. Hon älskade att vara till lags & för det mesta så var hon så okomplicerad att man knappt kunde räkna med henne på promenaderna, för hon skötte sig liksom så bra. 🙂 Dee är mer självständig än Rally (det vill inte säga lite det!), visst tycker hon om att pussas & mysa, men hon har inte alls samma närhetsbehov som Rally har. Rally ligger nästan alltid tätt intill mig i soffan när vi är hemma, Dee kan gå & lägga sig i andra sidan lägenheten…Sen så har inte Dee alls den där viljan av att vara till lags, för många gånger skiter hon fullständigt i att man säger åt henne nånting. Kanske blir det bättre med åldern? Kanske behöver hon mogna mer innan hörseln faller på rätt plats i öronen? Oavsett om hon är ett monster eller inte så älskar jag henne högt & kommer alltid att göra det! Jag ville ha en vild & lydig hund, men hunden jag fick var bara vild. 😛 Haha, man kan inte alltid få allt man önskar här i livet. 😉

3 thoughts on “Dee-Dee’s egenskaper

  1. Följsamheten kommer! Tintin var galet självständig som ung. Nu är han väl inte lika ”mammig” som Sirius, men han håller sig nära på promenaderna och framförallt om vi går på tumanhand så går han nästan och tigger om kontakt och kommandon. 🙂 En kompis har en sheltie som knappt ville ha med matte att göra första året. Idag är hon den mammigaste och mest följsamma av hennes fyra hundar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *