Den där valpen är LIVSFARLIG!

Fint väder & snö, med andra ord underbart promenadväder & perfekt fotoväder! Men jag tog inte med mig kameran ut, orkade inte bära på den. På söndag däremot (om det är fint väder) så kommer jag att försöka fota en del på hundträffen.

Vi gick en promenad tillsammans med våra favoriter. Helt plötsligt så möter vi en häst (med ryttare) & Dee-Dee blir helt till sig, springer fram mot hästen & skäller så mycket hon orkar! Rally var inte mycket sämre hon, men jag fick tyst på henne snabbare än valpen. Hästen vände & skulle tillbaka längs samma väg som den kom, så jag & Carina valde också att vända, så att inte Dee-Dee skulle få för sig att sticka efter. Så ja, valpen behöver hästträning!!

150206

Efter promenaden så vilade vi en stund innan vi gick hem till Carina & Clara där vi såg på film. Alla var i samma rum utom Dee-Dee som hade egna uppdrag. Hon tittade in till oss emellanåt, men försvann sen igen. Eftersom hon har börjat äta på min byrå (bild på det kommer imorrn) så tänkte jag att jag skulle ta henne på bar gärning ännu en gång, om hon nu tuggade på nåt hemma hos Carina. När jag kom ut i köket så mötte hon mig (hon hade antagligen hört mig) & då såg jag att 2 plattor på spisen var hur röda som helst. Och på en av plattorna så låg det ett gäng grillvantar som rök en hel del. Jag skrek i panik till Carina att hon skulle komma fort, vilket hon också gjorde. Jag stängde av spisen & Carina skyndande sig ut i snön med grillvantarna som glödde & rök som bara den. Det tog inte lång stund innan röken hade spritt sig i hela lägenheten, så vi fick öppna massa fönster för att kunna andas. Konstigt nog så gick aldrig brandvarnaren igång. Det hela slutade bra, men kunde lika gärna ha slutat i katastrof. För vad hade hänt om jag inte bestämt mig för att smyga på Dee-Dee? Hur snabbt hade vi upptäckt att det ”brann” i köket? Nej, vi hade verkligen tur i oturen. Och ja, vi satte genast för ett galler så att hundarna inte tog sig in i köket igen!

Detta får såklart mig att bli orolig, för hur ska jag våga lämna Dee ensam hemma (med dem andra hundarna) när hon har lyckats sätta på spisen en gång? Jag kommer ju bara att oroa mig för att hon ska lyckas igen. På måndag måste jag lösa det på nåt sätt, får fundera på det, för det är inte alltid ett galler stopper valpen, så det känns inte tillräckligt tryggt. Och jag måste ju iväg på terapin. 🙁 Jag ska även ringa till hyresvärden & fråga om det finns nån spis med typ barnspärr eller nåt sånt som jag kan få. Jag tror inte dem heller vill riskera att det börjar brinna i lägenheten, så förhoppningsvis kan dem hjälpa mig, annars vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på…

Och såhär ser hon ut i närbild, hunden som kunde ha åkt dit för försök till mordbrand. 😉

1502061

3 thoughts on “Den där valpen är LIVSFARLIG!

  1. Det brukar gå att låsa de flesta spisar! 🙂 om man vrider ”ugnsvredet” så långt det går åt ”motsatt” håll så att säga 🙂 fick jag lära mig av en kattägare xD

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *