Inte i fas med hunden

Det är inte alltid man är i fas med hunden när man tränar, & det är nånting som jag måste lära mig att acceptera.

Som idag på agilityträningen, jag vill så oerhört mycket, så mycket att det sätter press på hundarna & sånt klarar inte Rally av. Hon var osäker & gjorde inte sitt bästa, vilket fick irritationen i mig att växa ännu mer. Jag klarade dock av att kontrollera mig, så inga utbrott eller så, utan mest lite suckar. Rally är dock såpass känslig att sånt kan räcka. Jag skulle inte ha försökt börja med slalom, det blev liksom för mycket, jag ville för mycket. Säcken däremot funkade det bra att jobba med & hon tog den flera gånger helt själv! 🙂 Och kontaktfältet på A-hindret gick helt okej, dock med mycket godis. Sen så tränade vi även på däcket & det gick super! Hon tog det rätt ALLA gångerna, något hon inte har varit så säker på förut. Själva banan gick sådär, hon var inte så taggad & lyssnade inte så bra, men med tanke på vilka vibbar hon måste ha fått från mig så klarade hon av det bra.

Dee-Dee, mitt nya hopp, ja, hon hade inte bara myror i brallan idag utan även i huvudet!! Hon var bara överallt hela tiden. Visst, hon är bara valp (snart 6 månader), men så okoncentrerad som hon var idag har jag aldrig sett henne förut. När dem andra körde så skällde & hoppade hon omkring så mycket hon orkade, & när det var hennes tur så sprang hon bara runt. En bra grej var i alla fall att hon lärde sig säcken, men i övrigt kan vi bara försöka glömma det här träningspasset.

150204

En sån här träning kan få mitt mående att sjunka ordentligt, så jag måste ”vara på min vakt” nu. Lite senare (när hundarna har sovit klart & mitt humör är lite bättre) tänkte jag ta en tur med tjejerna ute i snön, förhoppningsvis kan jag få med mig någon. Att bara gå ut & gå kan vara så himla skönt, låt oss hoppas att det blir det idag.

4 thoughts on “Inte i fas med hunden

  1. Det är nog viktigt att du fortsätter att påminna dig själv om att Dee-Dee bara är en valp. Det tar ju på krafterna att växa och utvecklas, så det är inte så konstigt om hon är vimsig och sprallig ibland. 🙂

      • Ja, fortsätt tänka så! 🙂 Visst är det roligt med träning och tävling, speciellt om det ger dig något att fokusera på och jobba emot, men det viktigaste är ju ändå att ni får leva tillsammans och njuta av varandras sällskap. ♥

  2. Håller med Anna men samtidigt tänker jag på Rally, även om hon är äldre så betyder det inte att miljön är en omställning. Du har ju haft borta henne en tid så det behövs ju att arbeta med kontakt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *