Så stolt över mina superhundar!

Klockan ringde tidigt imorse, & efter rastning & frukost så packade vi in oss i bilen för att starta dagens resa. Jag & 4 kompisar med våra 9 hundar åkte till en hundhall i Säffle där vi tränade tillsammans i 4 timmar. Det var hur roligt som helst & jag hoppas att vi kan göra om det snart igen! 😀

Mina tjejer var så himla duktiga. Det där med att vara passiv medan andra tränar ska vi nog inte prata så mycket om, men låt oss säga att sånt behöver vi göra mycket mer! 😛 Men i övrigt kunde jag inte vara mer nöjd.

Dee-Dee är ju rädd för skällande hundar, men jobbade på riktigt bra idag trots massa hundskall runt omkring. Vi tränade på samma saker som vi gör hemma. Ville inte testa nåt nytt i den miljön eftersom hon är såpass liten. Och tro mig när jag säger att jag blev sjukt glad över att kunna ha henne lös & träna bland dem andra! 😀 Hon som gärna vill hälsa på alla & pussas massor, vid ett tillfälle sprang hon iväg till Elin, men kom snällt tillbaka när jag ropade på henne. Annars störde hon inte nån i träningen, & det är jag som sagt väldigt glad över. Sen att hon kunde koncentrera sig såpass bra i en helt ny miljö med så mycket störning är otroligt.

Och lilla Rally, vad ska man säga om henne? Den senaste tiden har hon blivit en heeelt annan hund, & jag håller fortfarande på att lära känna den hunden. Hon är astaggad på ALLT!! Och om man står & pratar med nån som gör hon alla trick hon kan, studsar omkring som en jag vet inte vad. 😛 Haha, så jäkla söt! Hon är så träningsvillig att man nästan glömmer bort vilka problem vi har haft. Jag är dock noga med att bara träna korta pass för att hålla i den glädjen & viljan hon har.
I förrgår testade jag (med hjälp av soffan) att få henne att hoppa över ena armen, något som gick oväntat lätt. Idag gjorde jag en vild chansning & testade det mitt i rummet (med andra ord utan hjälp från möbler/väggar) för att se vad hon skulle göra & döm av min förvåning när hon bara glatt hoppar över armen som om hon aldrig har gjort något annat!! :O Shit, jag höll på att smälla av. Så då var jag ju bara ”tvungen” att testa att få henne att hoppa över båda armarna, & ja, även det gjorde hon klockrent! 😀

150131

Så nej, jag kan som sagt inte vara mer nöjd med mina tjejer än vad jag är. På vägen hem pratade jag & Elin om tävlingar & mål & jag är så grymt sugen på att återvända till tävlingsbanorna! Freestyle kommer vi att starta redan i slutet av Februari, men agilityn får vänta tills den lilla räven har lärt sig slalom. Ska försöka ta tag i den träningen så fort snön/isen har försvunnit.

Imorrn blir det nog ”huvudvila” för tjejerna, vill ju inte överträna dem, för då finns risken att dem tröttnar, speciellt Rally. Med en sån speciell hund som Rally så krävs det mycket tänkande innan man gör nåt, för jag vet hur snabbt man kan förstöra allting som man har byggt upp. Jag har gjort det misstaget ett par gånger förut & lärt mig av det. Men en längre promenad ska vi nog kunna ta, allra helst tillsammans med Carina & Clara, men det får vi se imorrn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *