Dee-Dee på agilitytävling

Igår blev det först en promenad tillsammans med Elin & hennes grabbar. Dee-Dee hade aldrig träffat dem innan, men det var inga problem alls. 🙂 Bira var ganska galen så mina tjejer tog det lugnt, när Bira inte är med så blir det mycket mer röj! 😉

150117

På kvällen fick Rally åka hem till Carina där hon spenderade natten eftersom jag & Dee-Dee skulle miljöträna på en agilitytävling här i stan. Ibland är det lättare att bara ha en hund med sig, plus att valpen måste få möta saker utan att ha sin storasyster vid sin sida.

Det var en del folk & hundar där, men Dee-Dee fixade det jättebra! Och när det var banvandring så gjorde hon såhär:

1501171

När hundarna sen körde banan så blev hon först orolig (eftersom hon tycker att det är läskigt med hundar som skäller), men det släppte ganska fort. Hon blev dock avundsjuk & ville springa med den hunden som var på banan. Efter ett tag började hon gnälla & det höll tyvärr i sig resten av kvällen. Så mer agilitytävlingar för lilla damen!
Hon var inte ensam valp där, ånej, Nathalie hade med sig sin valp på 7 månader, & sen var det en mini aussie-valp på 4 månader. Alla valparna följde intresserat den som var på banan.

1501172

Imorse åkte vi hem till morsan eftersom Anders skulle fixa bilen. Vi spenderade ett par timmar där, sen handlade jag innan vi åkte hem. Fick då med oss Carina på en promenad (mycket roligare än att gå själv!) & efter det slöade vi i soffan. 😉 Sen dess så har vi tränat små pass & tjejerna var så himla duktiga. Jag bestämde mig för att lära dem att apportera, vilket inte är helt lätt. Det krävs MYCKET tålamod från min sida, men båda var faktiskt duktiga. Rally ligger lite steget före Dee-Dee, men hon har å andra sidan tränar med olika föremål tidigare, dock inte med munnen. Fortsättning följer nästkommande dagar. 😉

Imorrn tror jag att vi drar iväg på hundträffen på Sörmon, det beror lite på vilket väder det är. Vill inte tvinga Rally att vara ute (& ganska stilla) om det regnar, blåser för mycket eller är för kallt. Dee-Dee går ju i alla väder, men det gör inte Rally. 😛

Nu ska jag leta upp en kalender som jag tror finns, haha, & så ska jag ha den till hundarna. Där ska jag planera in vad vi ska göra vilken dag & på så sätt få en bra översikt på vad vi har & inte har gjort. Sen så ska ju inte Dee-Dee springa hej vilt varje dag (inte flera timmar iaf) så då får jag bättre koll & vet vad vi kan hitta på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *