5 månader + träning

Tänk, här går jag runt & säger att Dee-Dee inte växer nånting. Jag jämför henne med ”normala” bc’s som vid den här åldern brukar vara långbenta & smala. Men så ser inte min skrutt ut, utan hon är mer kompakt. Och på 1 månad har hon växt 4(!!) cm i manken & gått upp 1,8 kg! Och när jag kollar på hennes sida ”Liten blir stor” (som nu är uppdaterad) så ser jag att det är skillnad på henne nu & jämfört med för en månad sen. Så med andra ord växer hon utan att jag märker det. 😛 Typ hemmablind liksom.

150112

Idag har vi tränat på att leka utomhus igen. Rally var inte på sitt bästa humör, med det är klart, det regnade ju lite. När det sedan började regna mer så åkte svansen ner & då såg man lång väg att hon inte var ett dugg sugen på att fortsätta träna/leka, så jag gav mig med henne då. Hon är ju extremt speciell att träna/tävla med, så det gäller att bryta i tid, annars kan man förstöra massor inför framtiden!

Dee-Dee däremot går i alla väder!! 😀 Vi hade en jättebra störning idag av Malin med Algot & Lotta, för Dee-Dee älskar ju dem (speciellt Malin) så hon hade väldigt svårt för att stanna hos mig hela tiden. Emellanåt sprang hon iväg till dem & skulle pussas & jag fick snällt gå & hämta henne. Att träna på såna här saker är inte så jäkla roligt, men oj vad nyttigt det är! Jag vill ju kunna ha henne lös överallt när jag tränar, UTAN att vara rädd för att hon ska sticka iväg, så det är bara att fortsätta träna.
Jag försökte tända henne på tennisbollar, men nope, det går bara inte. Hallå eller? En bc som inte är galen i bollar, vart har det gått snett?! Hon springer efter dem en bit, sen bryr hon sig inte mer. Men dem ”luddiga” leksakerna & fleecekampen älskar hon, så man kanske får vara nöjd med det? Eller är det nån som har nåt tips på hur man kan få henne mer intresserad av andra leksaker, typ bollar? Isf får ni mer än gärna dela med er!

Jag tränade även lite med Bira. Hon tränades ju när hon var liten, men sen dess tror jag inte att nån gör nånting med henne, så jag utgår från ”valp-stadiet” med inlärningen på henne också. 😉 Men idag visade hon mig att hon kommer ihåg lite, jag sa ”fot” & klappade lite på benet & vad gör schäfern då? Jo, hon går runt mig & sätter sig i fotposition!! :O Inte helt perfekt, hon satte sig ganska snett, men hallå, schäfern kan nåt!! 😀 Testade även med en liten inkallning för att se hur hon har gjort då, & jag vet inte om hon blev osäker eller om hon gjorde som hon minns, för hon kom & satte sig precis framför mig, & på ännu ett ”fot”-kommando så gick hon runt & satte sig i rätt position. Sån ingång har man ju om man kör typ IPO, skydd & sådär, så det är mycket möjligt att hon är lärd så. Hur som helst så tycker jag att det var skitkul att träna med nån som fattar vad man menar. 😉 Det var lääängesen!! (Nu snackar vi lydnad.) Så jag kommer helt klart att hålla igång Bira nu & se vad mer jag kan plocka fram i henne, snacka om spännande!! 😀

One thought on “5 månader + träning

  1. Jag har ju sett din leksaklåda hemma hos dig , det är ju som att gå in i en zoo butik;). Jag skulle ta bort leksakerna för att endast använda dessa när de leker med dig. Kanske det blir ändring då?
    Sedan tänkte jag på sören direkt, han var ju ganska svårbelönad men han gillade iaf leken lite mer efter krav. Kanske ska du sätta ett krav innan du leker med dina hundar. På Alvin gör vi upplet med pinnar och sedan får han två eller tre dummykastningar. Nu har ju vi tvärtomproblem att han älskar föremål och vi måste välja när och hur vi belönar för att inte skapa stress. Men jag spekulerar i om det är samma lösning åt båda hållen att verkligen leka efter krav men inte för mycket för att inte leken ska tas förgivet och bli tråkig. Förstår du hur jag tänker?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *