Bajshund & bil-idéer

Idag har det varit en riktigt bra dag! 😀 Det är så härligt när det kommer såna dagar, tyvärr är dem alltför få i mitt liv. Så därför har jag verkligen njutit idag.

Vi gjorde en seg start av dagen, men efter lunch så åkte vi ner till stan där vi skulle ta en gemensam promenad tillsammans med andra hundägare. Vi blev sammanlagt 13 hundar & det var nyttigt för oss alla tre att gå en ordentlig koppelpromenad, något vi gör på tok för sällan, & speciellt tillsammans med andra hundar!

Eftersom det har varit plusgrader hela natten & dagen så har snön försvunnit & istället var det en hel del slask, vilket betyder att hundarna var skitigare än skitigast när vi kom hem. Eller ja, Rally ”blev ren” i bilen (älskar verkligen lundepälsen!), men Dee-Dee fick dagens första dusch när vi var hemma. Hon tycker inte alls om att duscha, men hade jag inte duschat henne så hade hela lägenheten blivit lerig/slaskig & det vill jag inte.

Medan tjejerna sov efter promenaden så tittade jag på flera avsnitt av serien ”The big bang theory” & skrattade emellanåt så mycket att tårarna rann. Jag älskar verkligen den serien, så har ni inte sett den så har ni verkligen missat nåt!!

Sen blev det mat & efter det så tog vi en kvällspromenad. Tjejerna får inte högsta betyg på den, speciellt inte Dee-Dee som bara var tvungen att rulla sig i bajs! Så ja, direkt vi kom hem så blev det dusch nummer två för hennes del. Jag kan ju inte ha en hund som stinker skit lång väg – speciellt inte när hon ligger i soffan & sängen!! Så fortsätter hon i det här tempot så kommer hon snart att ge upp duschkampen & bara acceptera att duschen ingår i vardagen.

150108

Bilden ovan tog jag i bilen idag, & mina hundar sitter ju längst bak i bilen. Men dem är inte helt ensamma där, utan jag har en ganska stor låda (med lock) där som jag har nödvändiga saker i för att slippa ha nåt i baksätet (sen att baksätet ser ut som ett mindre krig behöver vi inte nämna). Den lilla valpen har kommit på världens grej om ni frågar henne. Man kan nämligen sitta/ligga PÅ lådan när man åker bil!! 😉 Ibland när man svänger kraftigt så åker hon ner, men det tar inte lång tid innan hon är där uppe igen.

I söndags åkte vi med ett par bekanta till Sörmon & då var en av dem andra hundarna i en liten tygbur i bagaget & SJÄLVKLART låg Dee-Dee på den hela bilresan, både dit & hem. Jag var rädd att den skulle gå sönder, för det var ju i princip bara nät i taket, men den höll hela vägen.

Jag TROR att hon vill vara på lådan/buren för att kunna se ut ordentligt, eller vad tror ni? Jo, igår när jag hade Bira & vi alla åkte bil så skulle ju Bira också försöka ta sig upp på lådan, så då fick jag förklara för miss schäfer att så stora hundar inte får plats där. 😛 Jag menar, den är ju ”lagom” för Dee-Dee & hon är inte stor.

Är det fler som har hundar som hittar på nånting sånt här?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *