Nu avslutar vi det här & siktar framåt

På dagen gick vi en vända på Frödingleden med alla hundarna. Under den timmen vi gick där så hörde vi nån enstaka raketer/smällare, men ingen av hundarna brydde sig så alla kunde fortsätta gå lösa. Dem sprang en hel del & njöt av livet, precis så som man vill att det ska vara. 🙂 Några bilder kommer att dyka upp i galleriet så småningom.

Annars så händer det inte mycket, vi kommer bara att ta det lugnt resten av året. 😛 Ute smäller det & hundarna ligger i soffan & kunde inte bry sig mindre. 😀 Hoppas att det fortsätter såhär. Jag har dock svårt att tro det eftersom Rally har visat lite tendenser till osäkerhet vid höga skott det senaste halvåret, men hoppas kan man ju alltid. Dee-Dee verkar inte alls ha fattat, & så får det gärna fortsätta. 😉

Igår kväll blev jag supersugen på att träna lydnad så jag satte igång med ”fot-ingångar” med båda tjejerna! Dem var superduktiga!! 😀 Jag har varit osäker på hur jag ska börja, så jag letade fram en film på hur jag gjorde med Java, & så gör jag likadant nu. För Java hade ett SUPER-fotgående som gav 9,5 poäng på tävling för hårda domare. Så helt galet borde det ju inte bli. 😉 Jag är lite emot det där med pallen, för det känns som att det blir sån stor grej att jobba bort, men det kanske inte är så? Hur som helst så testar vi utan nu, med hjälp av händerna, så får vi se hur det utvecklar sig.

141231

Nu har jag uppdaterat hemsidan med nästa års mål för tjejerna. För Rally’s del är det ganska svårt att veta vart man ska dra gränsen, jag vill ju ha nåt att sikta på, men samtidigt vet jag inte alls hur mycket jag kommer att kunna pressa henne, hon fungerar ju inte som alla andra. 😛 Men vi har ju lång tid på oss, om vi nu inte fullföljer planerna & tar mamma-ledigt under sommaren, det är ju egentligen tanken. Men ja, vi får se.

Dee-Dee’s år kommer att innebära många lydnadstävlingar & så många freestyletävlingar som vi hinner med. 😉 Det finns ju massor med lydnadstävlingar, till skillnad från freestyletävlingar, plus att hon får starta lydnad redan i Juni, & freestyle får hon starta först i Augusti. Sen vet man ju aldrig, vi kanske får megaproblem & inte kan tävla nånting alls, det får vi se, men jag måste iaf ha mål att sikta mot, annars slarvar jag så med träningen.

Förhoppningsvis kan både jag & mina tjejer hålla oss så friska som möjligt så att vi kan få NJUTA AV LIVET & lägga pengarna på ROLIGA saker! Jag har ju haft sån jävla otur med mina hundar & har fått lägga mååånga tusenlappar på veterinärvård & mediciner. Det är sånt som kan hända när man har djur, men när större delen av tiden består av sjukdomar/skador så är det inte så himla skoj längre. 🙁 Ändå tvekar jag inte på att göra samma sak igen om det krävs.

Jag vet att det inte kommer att ske några mirakel för egen del bara för att det blir ett nytt år & man tänker ”nu jävlar ska jag fixa det här!”, utan jag kommer att få slita minst lika mycket med mig själv nästa år som jag gjort detta året. Ingenting blir lättare av att det blir ett nytt år, även om man önskar att det kunde vara så. Ånej, det är samma slit som gäller, så det är bara att torka svetten & ge sig in i kampen ännu en gång.

Sist vill jag bara tacka alla som på olika sätt har stöttat mig genom det gångna året, jag nämner inga namn, ni vet vilka ni är. <3 Utan er vet jag inte hur det hade gått & jag hoppas verkligen att ni finns kvar hos mig även nästa år, precis så som jag alltid vill finnas för er. <3

Gott Nytt År! 😀

6 thoughts on “Nu avslutar vi det här & siktar framåt

 1. Gott nytt år på dig, hör och häpna jag har satt ganska höga mål jag med för Alvin. Jag som brukar sätta ganska så låga mål. Jag satte dessa för att eventuellt komma lite längre än jag brukar vi får se helt enkelt. Ska gå freestyle kurs i vår för övrigt. Det vore kul om vi kunde debuters i sommar tillsammans ? Gott nytt år

  • Du menar debutera i freestyle tillsammans? 🙂 Dee-Dee får starta tidigast 13 Augusti, men än så länge finns det inga tävlingar utlagda för sommaren/hösten.

   Klart att man ska ha höga mål, man måste ju inte uppnå dem, men man behöver nåt att kämpa mot för att öka motivationen. 😀

 2. Ja jag vill debutera tillsammans med dig och dee-dee, skriv upp det som mål 😉 så skriver jag detta i min kalender :). Ja man kommer ju alltid lite längre än att inte ha några mål alls, sedan är det inte säkert men ska bli kul att kolla i kalendern om ett år och titta vad man uppnådde;)

  • Tidaholm brukar ha en freestyletävling i slutet av Augusti, så jag hoppas att dem har det nästa år också! 😉

   Eller hur, jag var inte ens i närheten av att uppnå detta årets mål, men det är roligt ändå. 🙂

 3. Tittade på målen på Rally hon är ju ganska självständig, jag skulle försöka satsa på att träna viltspår med henne. Tror hon skulle må bra av en aktivitet där hon får veta mer om situationen än du vet ( vi har ju sämre nosar än hundar). Hon påminner lite om Sören på så vis hon skulle nog få ett bättre självförtroende tillsammans med all annan träning:)

  • Jag har funderat på att köra det med henne, men det är mitt eget bristande intresse som står i vägen. Det är ju så krångligt att träna, plus att jag vill träna TILLSAMMANS med hunden. 😛

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *