Herrejävlar vilka dygn!

Natten mellan lördag & söndag så var det helt omöjligt att somna, så jag låg vaken i sängen & kollade på klockan med jämna mellanrum. 02:30 ringde mobilen & talade om att det var dags att gå upp. Så i med frukost, (försöka) rasta Rally, skrapa rutorna på bilen & åka iväg. Hämtade upp min lillebrorsa & körde sen till den macken där bussen skulle komma & hämta mig & ett gäng till. Bussen var i tid & jag & Rally installerade oss med filt & bälte, jag var spänd & glad, & Rally, ja, hon funderade nog på att ringa djurens vänner eller nånting sånt.

141215

Rally sov hela resan till Stockholm, vissa har det ju så bra att dem kan sova överallt. 😉 Jag sov inte en blund, men jag klagade inte för det.

Vi var framme typ först av alla & jag & min lilla räv gick omkring i alla hallarna & kollade läget. Rally var låg, osäker & såg mest ut att vilja sjunka genom jorden. Så jag försökte peppa henne & till slut gav det resultat. Hon blev aldrig sådär jätteallert, men svansen kom upp halvvägs iaf & det räckte gott & väl för mig.

Lundehundarna ställdes ju först av alla, så efter att ha mött upp Ida så gick vi bort till rätt ring. Där fanns det såklart fler lundehundar, till Rally’s stora förfäran. Hon var sur & ville inte ha nån annan hund nära, så jag försökte hålla henne lite för sig själv, något som inte var helt lätt.

Själva utställningen gick inte så bra, inte resultatmässigt iaf. Hon åkte ut med VG då hon hade för sluttande kors (det kan jag köpa), kröp ihop i bakändan & tog mycket korta steg. Just den kritiken har jag inte fått förut, men jag tänkte inte så mycket på det, för hon hade haft svansen på topp nästan hela tiden i ringen & DET var mitt mål!

Vi drog oss iväg till finalringen där vi kollade på Agria Freestyle Cup & ja, fan vad jag saknade att inte tävla själv! Jag har ju varit på mässa 2 gånger tidigare & båda dem gångerna har det varit för att tävla freestyle med Java. Så ja, det kändes.

Vi shoppade en hel del & hade det väldigt trevligt, Rally var jättetrött & låg större delen av tiden, men det var ju inte så konstigt efter den långa resan & sådär.

Ida var sen tvungen att åka hem & jag & räven fick spendera ett x antal timmar själva på mässan. Jag shoppade lite mer & tog verkligen lång tid på mig överallt, för bråttom hade jag ju verkligen inte. När vi sen gick mellan hallarna så tvärstannade Rally & satte sig för att bajsa. Jaja, tänkte jag, vad skulle jag göra liksom? Ur henne så rinner det bajs & BLOD!! :O Jag kände smått panik, men ville inte visa det för Rally, men hon kände nog av det för att hon blev superlåg & ville springa därifrån. Jag fick städa bäst jag kunde med hjälp av servetter innan nån från städjouren tog över.

Rally blev mer & mer låg, i rumpan hade hon torkat blod som hon inte ens brydde sig om att försöka tvätta bort, & hon brukar alltid vara jättenoga med sånt. Jag valde att stanna på en bänk lite ”utanför” stånden & allt, så att det var lite lugnare. Finalerna började & jag hade ju tänkt att se dem, men Rally gick såklart först! Och hon ville INTE vara bland andra. Hon fann ingen större ro, gick omkring, tittade på allt, morrade åt varje hund hon såg (så ni kan ju tänka er hur mycket hon morrade) & kom nån för nära så varnade hon med att ”hugga” i luften. Jag valde då att gå ännu längre bort från folket, så vi satte oss precis innanför ytterdörrarna & där satt vi sen & väntade på bussen.

Tankarna drog iväg ordentligt i huvudet på mig, Rally var inte sig själv plus att hon bajsade blod. Jag frågade mig själv vad som var vad, hon var trött & låg, men å andra sidan så hade vi vart igång väldigt länge, så det kunde ju bero på det. Till slut kom bussen så att vi kunde installera oss där inne igen i väntan på att finalerna skulle ta slut.

Jag tänkte tillbaka på dem senaste dagarna & hur Rally har mått då. Hon har inte velat äta, knappt druckit & har sovit typ hela tiden. Så min känsla sa att det var nånting fel med henne.
Jag messade både Em & Carina & förklarade läget. Em (som snart är färdigutbildad sjuksköterska) frågade en del frågor som jag försökte svara på så gott jag kunde. Rally låg som en boll i bussätet invirad i filten & ville inte alls röra sig.

1412151

Jag kände på henne & hon var helt kall, plus att hennes slemhinnor var bleka & när jag tryckte på dem med fingret så hände ingenting. Oron växte inombords & jag bestämde mig för att ringa till djursjukhuset direkt jag kom hem! För självklart hade jag typ inget batteri i telefonen & det fanns ingenstans där man kunde ladda den.

Jag & Em messade ett tag & till slut gjorde vi så att Em ringde till Strömsholm & rådfrågade dem. Hon förklarade precis som det var, att vi varit på mässan hela dagen & därför har svårt att avgöra om det var naturlig trötthet eller om hon var riktigt dålig. Dem tyckte att hon skulle komma in så fort som möjligt, om inte till dem, så till nån annan veterinär. Då återstod ”bara” problemet; hur fan tar jag mig dit?

Vid det laget hade bussen kommit en bit, så jag gick fram till chauffören & bad honom svänga av i Eskilstuna där jag & Rally hoppade av. Em kom & hämtade oss där & följde med till Strömsholm, samtidigt som Carina lastade in Clara & Dee-Dee i bilen & åkte från Karlstad.

När vi kom fram så fick hon komma in direkt, då var hon lite piggare, men fortfarande blek & kall. Dem tog lite prover på henne, & sen var det bara att sitta där & vänta på svaren. Dem hade satt en kanyl i benet på henne & den uppskattade hon INTE! Så för att den skulle sitta kvar så fick hon ha en tratt på sig, & då var liksom måttet rågat om ni frågade Rally!

1412152

Till slut kom både Carina & provsvaren. Proverna såg bra ut, men eftersom hon var såpass medtagen så ville dem vätska upp henne ordentligt innan hemresan. Dem frågade om jag ville att hon skulle stanna över natten, för isf kunde hon göra det, men jag bestämde mig för att ta med henne hem. Så nästan 0,5 liter vätska sprutade dem i henne, sen styrde vi bilen hemåt.

Strax innan 01:30 kom vi hem, Rally var fortfarande mer borta än med, men vi gick & la oss i sängen, tätt intill varandra, & så somnade vi. Vi fick sova typ 8 timmar innan det var dags för mig att gå upp & åka iväg till terapin. Rally var då mycket piggare, inte sig själv, men betydligt bättre än hon varit under söndagen. Efter terapin så mötte jag upp Carina & vi bytte lite hundar, så nu får vi se hur det går framöver.

Rally går nu på skonkost & magmediciner, samt är beordrad vila minst en vecka framåt. Av den anledningen så blev det så att hon får bo hos Carina & Clara under den kommande veckan, för jag vill inte att hon ska behöva vara med vilden (Dee-Dee) när hon inte mår bra. Sen tror jag att Rally uppskattar all värme & kärlek hon får från Clara. Med andra ord har jag & Dee-Dee ensamtid tillsammans! Ska försöka att träna lite mer med henne & självklart testa dem nya leksakerna jag köpte till henne. Jag har daglig kontakt med Carina så att jag kan följa hur det går för Rally. När jag lämnade henne där så föll hon ihop i hallen, helt slut (& då tar det typ 5 minuter att gå dit), & efter att ha vilat en stund så blev hon asförbannad på Dee-Dee. Så ja, just nu är det nog bäst såhär.

Ja, herregud vad intensiva dygn jag har haft nu! Det lär ju inte hända överdrivit mycket mer idag, jag är helt slut, men av naturliga skäl. För det första inte sovit på typ 2 dygn, & sen massa spänning (både positiv & negativ) på det. Och även om det blev en minst sagt dyr dag så ångrar jag inte att jag tog beslutet att åka in med henne till Strömsholm, & nu är det viktigaste att hon får en chans att återhämta sig ordentligt så att hon blir så pigga vanliga jag igen.

4 thoughts on “Herrejävlar vilka dygn!

  1. Usch vad jobbigt för Rally! <3 Lilla skrutten, hoppas hon piggnar till sig snart! Du vet vart jag finns om du känner att du behöver extra hjälp!

  2. uff, jeg har nettopp opplevde det samme med min Lundehund Tassen! Han har ikke fått behandling, men jeg har snakka med veterinær og lundehundeksperter. Jeg koker ris, kylling, og grønnsaker, og gir ham ofte små måltider, og passer på at han drikker! Han er i godt humør og fin form, heldigvis, men han har nok spist noe han ikke tålte. Fy så redd men blir!
    God bedring til Rally også!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *