Viktiga förberedelser

Inatt kunde jag inte sova, så jag satt här vid datorn & räknade ut priser på olika försäkringar. Framför allt till Dee-Dee, men även Rally & hemförsäkringen kollades över. Synd att man inte kunde ringa bolagen då, tycker att dem kan ha nattöppet. 😉 Haha. Till slut blev jag iaf tillräckligt trött för att kunna sova, men det blev tyvärr inte så många timmar innan Bira kom.

Under dagen så letade jag fram alla försäkringspapper & läste igenom dem. Sen mailade jag med Agria, samt pratade i telefonen med Folksam. Det var riktigt skrämmande att inse vilka prisskillnader det var mellan bolagen! :O Folksam har en grym uppfödarrabatt på hela 30%!! Agria har ju 30% rabatt under valpens första år, plus 10% rabatt som gäller om man köper försäkringen via webben. Men dem rabatterna gäller bara 1 år, sen blir försäkringen svindyr…
Så jag valde Folksam till Dee-Dee, & om Rally håller sig frisk till Maj när hennes försäkringsår börjar om, så kommer jag med största säkerhet att byta över henne också till Folksam. Det handlar om ganska mycket pengar, så det är helt klart värt krånglet.
Hemförsäkringen däremot får stanna kvar hos Länsförsäkringar, för det finns nog inget bolag som kan matcha det priset jag betalar. Han på Folksam var chockad över att den var så billig. 😛 Så jag behåller den som sagt.

Eftersom Dee-Dee importeras från ett land utanför Norden så kräver Folksam ett veterinärintyg på henne för att jag ska få teckna en försäkring, så även en sån tid har jag beställt idag. Vi kommer hem på torsdag kväll nästa vecka, & på fredag förmiddag, kl. 11, så har vi tid. Passar perfekt. 🙂

141118

Om en stund blir det en promenad, känner mig jätteseg & trött, men hoppas att jag vaknar till snart. Rally behöver ju får röra lite på sig, & jag med om jag ska vara ärlig. 😛 Tänk om jag bara var hälften så pigg nu som jag var inatt, jösses, då skulle det bli ett grymt träningspass, haha.

6 dagar kvar…

3 thoughts on “Viktiga förberedelser

  1. De testade djurförsäkring i hundsport tror jag, visst agria är dyrare men man får ut mer på försäkringen. Har folksam på både hunden och katten får 10 % rabatt för jag är försäkrad i det genom facket. Men jag är nöjd med folksam ändå:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *