Leveranstankar & stolthet

Ojojoj, snacka om att min hjärna går på högvarv, jösses, jag behöver snart semester! 😛 Även om det är precis det jag har just nu. 😉 Haha.

Jag har pratat med morsan om köpet av Dee-Dee & hon varnade mig för att betala för mycket i förväg till nån som jag inte känner alls. För risken finns då att jag kan bli lurad, betala massa pengar, men inte få någon valp. Nu tror ju inte jag alls det om den här uppfödaren, men nej, jag är faktiskt inte säker.

Tanken var att hon skulle åka med ett djurtaxi-bolag från Polen till Sverige, vilket skulle kosta cirka 2 700:- Den summan vill företaget ha in INNAN resan startar, vilket inte känns så tryggt för mig. Visst förstår jag att dem är rädda att köra hela vägen utan att sen få betalt, men ni förstår nog hur jag tänker också. Eller?

När det gäller uppfödaren så har vi pratat om just detta med betalning & hon kunde gå med på att jag betalar halva valpen innan leverans & resten när jag har fått hem henne. Detta gör att jag ännu mindre tror att hon skulle lura mig, men som sagt, helt bombsäker är jag inte.

Så med andra ord är det taxi-företaget som känns jobbigt inombords, samt att jag vet ju inte hur dem skulle behandla henne under resans gång. Mycket kan hända & i en liten valp (även om hon är 3,5 månader gammal då) kan saker & ting sätta sig väldigt hårt. Något jag absolut inte vill.

Jag började då försöka räkna ut vad det skulle kosta att själv åka ner till Polen & hämta henne. För gör jag det så betalar jag ju bara handpenningen i förväg & resten när jag hämtar henne, & på så sätt kan jag inte bli lurad. Sen så är ju jag med hela hemresan & kan kontrollera allting själv, vilket känns tryggare.
När jag skulle kolla båtpriserna så fick jag en positiv överraskning! 😀 Numera går det en båt mellan Karlskrona & Polen, med andra ord behöver man inte åka igenom Tyskland & Danmark också! Hur bra är inte det på en skala? Dessutom verkar det här sättet bli billigare. Båten går nattetid & då har man en egen hytt med sängar så man kan sova = perfekt! Och djur ombord är inga problem så länge man följer deras regler, & det är ju inte så svårt att göra. 😉
Så om jag bestämmer mig för detta alternativet så åker vi hemifrån tidigt den 25 November & kommer hem sent den 27 November. Och då har man liksom allting på plats, både övernattning, resa, mat osv. Kan det bli mer perfekt? Båten skulle kosta sammanlagt 1 398:- för 2 personer & 1 bil, t.o.r! Hur billigt som helst! 😀

Det enda som måste fixas innan jag bokar resan är en bil, för SJÄLVKLART ska ju min lillebrorsa åka bort dem dagarna & även han behöver bilen. Så just nu kollar jag runt bland mina föräldrar & sådär för att kolla om det går att låna nån bil då. En annan sak som jag redan har fixat är Rallyvakt! Jag tänker inte släpa med mig henne på resan, utan hon har det mycket bättre hos Evelina under tiden. 🙂 Sist, men absolut inte minst, så måste uppfödaren boka in tider på rätt dagar för rabiesvaccinering, avmaskning & veterinärbesiktning. Utöver det finns det inga hinder alls. 🙂

Hur skulle ni andra ha gjort? Skulle ni (som jag överväger) åka ner själva & hämta valpen, eller skulle ni våga chansa på det här företaget som ni aldrig har hört talas om tidigare? Dem kanske är jättebra, & man skriver ju kontrakt & såna grejer, men man vet ändå inte säkert. Det skulle ju innebär betydligt mindre jobb för min del om jag skickar henne med företaget jämfört med om jag åker själv. Men som sagt, vad vågar man chansa på?

140930

Så över till nånting helt annat. 😉 Idag har det blivit en långis i Sörmonskogen tillsammans med våra favoritpromeadkompisar! 😀 Rally & Clara är som gjorda för varandra & jag & Carina trivs riktigt bra tillsammans också. Vi behöver aldrig oroa oss för att nånting ska hända mellan hundarna & det är så himla skönt!

Dessutom MÅSTE jag ju berätta hur duktig Rally var! I slutet av spåret så hamnade vi bakom ett par med en annan hund, & jag tänkte först att Rally skulle börja skälla som en galning & sen springa dit, men icke det. Hon stirrade på dem, sprang fram några meter, stannade & vände tillbaka till mig! 😀 Så massa beröm & godis såklart, sen stack hon iväg några meter, stannade & vände sen tillbaka igen. Och så höll hon på hela vägen, inte ett ljud, & ibland så tyckte jag att hon var lite för långt bort så då ropade jag bara på henne & hon kom direkt! Alltså, fattar ni hur STOLT jag är över henne? Vilka otroliga framsteg hon har gjort på kort tid! Jag räknar med att få bakslag ibland, & kanske var det egentligen lite tidigt att utmana henne på det här sättet, men jag var bara tvungen att testa. 😉 Och ångrar mig gör jag verkligen inte! Haha.

4 thoughts on “Leveranstankar & stolthet

  1. Åk själv är min första tanke! Jag hade inte vågat lita på frakt från ett företag jag inte hört talas om, men det kanske går att läsa på om bolaget?
    Plus att om du åker ner själv får får ni träffas innan än om hon skulle fått åka taxi 🙂

  2. Personligen hade jag aldrig köpt en hund från ett annat land om jag inte fått träffa någon av förarna samt se att den är uppväxt under samma villkor som en skk hund.
    Specielt i polen kommer många märkliga importer därifrån så åk dit är mitt tips:)

  3. Jag hade aldrig låtit ett fraktbolag skicka min valp och hade jag varit uppfödare hade jag aldrig låtit en människa köpa en valp om denna inte hämtade valpen själv.
    Jag flög med air berlin till Ungern om dom vägde mindre än 6 kilooch fick blats i en väska med särskilda mått fick dom flyga i kabinen det funkade jätte smidigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *