Usch, vilken snuskig hund jag har!!

Idag har vi hunnit med mycket, även om dagen startade väldigt segt. Men vi kom iväg till hundträffen i sandtaget & Rally gjorde lite som hon brukar, leker med Clara & ibland nån annan hund, & så går hon på egna äventyr & undersöker området. Jag har inga problem med att hon går iväg en bit ensam, för hon skulle (nog) aldrig sticka, men idag var det mindre poppis…För en bit bort så hittade hon nånting mysigt att rulla sig i, & när hon kom tillbaka så luktade hon lös bajs & det bara rann av henne! 😛 Fy fan vad snuskigt!! Så med hjälp av Carina så fick jag hälla vatten på henne, självklart mot hennes vilja.

När vi sen skulle fika (vilket vi gör mitt under träffen för att alla hundarna ska få en chans att varva ner lite) så bokstavligt talat VÄGRADE Rally att låta sig fångas! Jag försökte bara en liten stund, men det räckte liksom med att jag så mycket som vände mig åt hennes håll så sprang hon iväg en bit, så jag gav upp. Carina däremot slet desto längre, & till slut, efter säkert 10-15 minuter så kom hon ända fram till Carina. Sen kom hon även till mig också, men det var högst tveksamt. Jag blev dock inte arg på henne, utan satte bara på henne kopplet & låtsades som ingenting. Så ja, alla i småhundsgropen fick se lundehundens envisa idéer, haha. 😉

Efter fikat så sprang dem inte lika mycket, & efter en stund så kom Rally på sitt underbara ställe med bajset, så hon drog dit & skulle rulla sig igen. Den här gången fick hon med sig några andra hundar & det var en cavalier som rann rulla sig innan närmsta människa lyckades hinna fram. Som tur var så hade bajset torkat väldigt mycket, men hon delade ändå samma lukt som Rally.

140907
Tigga godis kunde man också göra.

Efter träffen åkte jag med morsan & Anders hem då Anders skulle fixa bilen, tusen tack för hjälpen!! Jag & morsan satt i gräset med hundarna & pratade om lite allt möjligt. Vi bestämde att jag & Rally skulle stanna en liten stund, så vi gick upp i lägenheten & duschade en högst motvillig Rally! Efter duschen så lekte hon & Farro massor & Rallys päls flög överallt! Jisses vad den hunden fäller nu!! Sen vilade dem en stund medan vi spelade spel & efter det så kammade jag igenom hela Rally. Fick loss en hel del päls & sen var det bara för mig att dammsuga köket. 😛

Nu har vi precis kommit hem & Rally ligger utslagen & sover. Tänkte dock ta en liten sväng med henne om typ en halvtimme då hon har ätit, eftersom hon varken har kissat eller bajsat på ett tag så kommer det att vara dags efter maten.

Imorrn kommer Bira igen & jag har terapi på förmiddagen. Efter terapin blir det en långis, vart vet jag inte än, men det lär märkas imorrn, det beror lite på vad det är för väder & sådär. För om det spöregnar så vill varken Bira eller Rally vara ute, okej då, inte jag heller, men dem hatar det nog mer än mig! 😛 Haha.

2 thoughts on “Usch, vilken snuskig hund jag har!!

  1. ja du det finns mycket äckligt i skogen nu! I vårt jaktlag så har vi fått påminnelse från hundförarna att om vi måste gå på ”toa” under jaktdagen (som kan vara i 10 timmar) så ska vi gräva ner det annars springer hundarna dit och rullar sig (för att dölja sin egen lukt).

    Mina har ännu bara rullat sig i fågelbajs men det är inte heller så kul!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *