Sån jävla beslutsångest

Veterinären från Strömsholm ringde redan idag. Hon tycker att vi ska fortsätta ett tag till, & se vad som händer. Men samtidigt respekterar hon mig i tveksamheten om det är värt det eller inte. Hon vill göra en artroskopi & se om det hjälper, men som jag ifrågasatte så kommer ju inte en sån operation att hjälpa mot hennes andra symptom, utan enbart mot hältan i höger fram, OM den ens hjälper mot det. Och ska sanningen fram så har jag inga pengar till en sån operation nu, utan vi skulle isf behöva vänta till December! Vilket är 4 långa månader, då Java isf skulle tvingas leva som nu, så stilla som möjligt.

Hade det funnits garantier på att hon kunde bli bra så hade jag inte tvekat, utan bara kört på, men nu vet dem ju inte. Och det är ingen som kommer att få nåt svar fören dem gör en artroskopi på henne. Så tänk om det inte går att göra nånting & så har jag låtit henne lida så länge helt i onödan? 🙁

Och veterinären hade inget bra svar på hur en artroskopi skulle hjälpa HELA Java. Utan då fokuserar dem bara på hältan som just nu sitter i höger fram. Men vad är det som säger att hältan stannar där? Den har ju flyttat på sig tidigare, hon har ju varit halt på 3 ben. Så nej, det finns inga garantier för nånting, tyvärr.

Jag har varit i kontakt med Agria för att kolla om dem i dagsläget skulle betala ut hennes livförsäkring eller inte. Det hela är ju lite komplicerat eftersom hon inte har en fastställd diagnos. Agria ville ha in journalen plus en frågeställning för att kunna ge mig ett svar, så nu har dem fått in det & svaret får jag innan kl. 14 imorrn.

Det känns hemskt att pengar ska vara en sån sak som avgör Java’s framtid, men tyvärr är det så. 🙁 Hade jag bara haft pengar i det oändliga så hade jag försökt med ALLT & LITE TILL, men nu är sanningen den att jag har lagt över 100 000:- på veterinärvård på henne & jag har inga mer pengar. Eller ja, jag skulle med största säkerhet kunna få fram pengar till operationen, men all rehab sen då, hur skulle jag lösa det? Så nej, hur vidrigt det än känns så spelar pengar en stor roll i det här läget.

Oavsett vad Agria svarar så vet jag inte hur jag ska göra. Ena stunden låter det hoppfullt & nästa är allt bara en vild chansning. Det finns verkligen inga garantier för nånting & det är det som får mig att tveka så mycket.

Jag hade ju bestämt mig för att ta bort henne, men nu vet jag inte längre. Har pratat med ett par kompisar om detta & dem båda tycker att jag ska hålla mig till min plan. Oddsen ser ju faktiskt inte så bra ut även om hon procentuellt sett fortfarande har en chans. Tänk vad mycket lättare det hade varit om hon kunde prata, för då kunde hon ha fått avgöra allt själv, istället för att jag ska tvingas välja åt henne.

Så egentligen är jag i samma sits nu som jag var direkt efter det senaste besöket på Strömsholm. Det känns som att jag kommer att välja fel vad jag än väljer. 🙁 Min älskade fina prinsessa, hur skulle mitt liv se ut utan henne? Men ännu viktigare – hur skulle hon må i en eventuell framtid?

140714

7 thoughts on “Sån jävla beslutsångest

 1. Vilken fruktansvärd situation du är i. Förstår din vånda. Jag skulle säga att du väljer RÄTT oavsett vad du väljer för du har funderat och funderat. Finns d inga garantier hade jag också tvekat inför att göra ytterligare undersökningar som inte hjälper hela hunden. Hur många såna ska man göra? När är det nog liksom?
  Kramar.

 2. Hej Malin! Usch vilken sits du är i, jag lider med dig. Som du säger, tänk om de kunde tala…

  Jag har inte lusläst din blogg, så frågan jag ställer nu kanske du redan svarat på, men är hon kollad mot fästingsjukdomar? Vet att oregelbunden hälta är ett av symptomen.

  Kram på er!

  • Ja, dem har kollat fästingsjukdomar, men hon är negativ på dem testerna. För ”säkerhet skull” har hon nu gått på en medicin som man behandlar just fästingsjukdomar med, men utan någon som helst förändring. 🙁

 3. Ja, Malin. Hur du än beslutar så är det det rätta för du fattar ett beslut utifrån den fakta du har nu. Java vet att du älskar henne och att du gör allt som står i din makt för att hon ska ha det bra. Vi tänker på er så mycket. ”Mormor och morfar” blev så glada över det du skrev om dem.

  • Tack! <3 Imorrn när jag har fått besked från Agria så ringer jag till Strömsholm & "kräver" att få prata med veterinären en gång till. Och efter det samtalet så fattar jag mitt beslut.

 4. Tycker ibland det är lite fel av vetrinären att sätta dig i en sån situation. För du har redan så dåligt samvete som du redan har. Jag tycker fortfarande du har gjort allt och lite till står fast vi det. Men kommer stötta dig vilket val du än gör, känn efter och se hur mycket du själv orkar se Java lida/ inte lida. 🙂 kram Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *